Bij Buckdesign geven we om het milieu. 

Buckdesign maakt gebruik van een tweetal duurzame energiesystemen:

  • Geothermische energiewinning
  • Zonne energie

D.m.v. een open bron (-60 mtr.) wordt aan het grondwater de benodigde warmte onttrokken. Gedurende de wintermaanden voorziet dit systeem in de volledige warmtebehoefte. Zomers functioneert dit systeem omgekeerd en werkt dan als een top-down airco.

De benodigde energie om dit systeem te laten functioneren, wordt volledig gecompenseerd door een         PV zonnepanelen installatie, met een totale opbrengst van meer dan 15.000 kWh per jaar. De warmte/koude voorziening van Buckdesign is hiermee volledig energie neutraal.

Aanvullend is ons moderne bedrijfsgebouw uitgerust met een warmte-terugwin installatie en hoogwaardige isolatie.

Bezoek deze link om een overzicht te krijgen van de opbrengst van onze zonnepanelen.

 

OSPI Sustainability

Door wereldwijde samenwerking met lokale OSPI partners maken wij minimaal gebruik van transport. Wanneer wij onze vrachtwagens inzetten wordt er minder brandstof verbruikt doordat onze stands worden opgebouwd uit lichtgewicht, aluminium, extrusie profielen van Octanorm. Hierdoor wordt het totale gewicht van de stand aanzienlijk verkleind, wat weer resulteert in minder CO2 uitstoot.

Daarnaast zijn de producten van Octanorm van hoge kwaliteit en hebben een zeer lange levensduur. Dit betekent dat we ze niet slechts voor één beurs gebruiken, maar dat ze vele malen ingezet worden. Aan het einde van de levenscyclus worden de Octanorm materialen voor 100% gerecycled.