Hoe u uw beurs inschrijving kunt vergemakkelijken

Wat vaak wordt onderschat bij een beursproces, is de initiële inschrijving voor een beurs. Bij de inschrijving staat u al voor een van de moeilijkste keuzes, het uitkiezen van een geschikte beursstand plek. Het kan, zeker als u voor de eerste keer naar een beurs gaat, ingewikkeld zijn om in te schatten welke plekken geschikt zijn.

De noodzaak van een goede plek

Wanneer u geen goede plek heeft neemt de kans dat een bezoeker toevallig langs uw stand loopt aanzienlijk af. Als u als doel heeft om zoveel mogelijk naamsbekendheid te verwerven, of om zoveel mogelijk leads te genereren, kan een goede plek een cruciaal verschil maken. “Een goede plek scheelt de helft”. Het hebben van een gunstige plek voor uw stand kan de toeloop met ongeveer 50% doen toenemen. Dit houdt in dat u meer kans heeft om bezoekers aan te spreken, of dat een toevallige passant geïnteresseerd raakt door uw stand. Het is daarom belangrijk om heldere doelstellingen op te stellen voor uw beursbezoek. Uw plek wordt namelijk grotendeels bepaald door uw doelen. Uw doelstellingen bepalen kunt u natuurlijk het beste zelf. Echter, om de koppeling te maken van uw doelen naar een passende plek kan de hulp van een ervaren stand bouwer van grote hulp zijn.

Het hebben van een gunstige plek voor uw stand kan de toeloop met ongeveer 50% doen toenemen.
— Patrick Steen

Routing

Routing is een belangrijk aandachtspunt voor elke serieuze stand bouwer. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw beurs zo succesvol mogelijk is, en daar is routing een essentieel onderdeel van. Bekwame stand bouwers hebben vaak te maken met bekende beurs locaties en weten waar ze op moeten letten bij nieuwe locaties. Vanwege voorgaande ervaringen met beurslocaties kunnen zij een goede voorspelling doen met betrekking tot de routing in een beurshal. Uw stand bouwer kan u daarom helpen bij het uitzoeken van een geschikte plek, zodat u een optimale kans heeft om uw doelen te bereiken. Stel dat u bijvoorbeeld als doel heeft om veel leads te genereren en proactief bezoekers aan te spreken vanaf uw stand. U kunt dan veel beter een lange hoekstand met relatief weinig oppervlak kiezen dan een tussenstand met veel diepte. Een lange hoekstand stelt u in staat om gemakkelijk mensen op uw stand te lokken en uw merk open en toegankelijk te presenteren. De diepe tussenstand is meer geschikt wanneer uw beursbezoek gericht is op het onderhouden van bestaande klantrelaties en er behoefte is aan gesloten spreekruimtes en hospitality.

Summum op de Modefabriek. Een van de druk bezochtste stands. Deels te danken aan een gunstige plek en een goed design.

Summum op de Modefabriek. Een van de druk bezochtste stands. Deels te danken aan een gunstige plek en een goed design.

Beursregels

Daarnaast is een ervaren stand bouwer op de hoogte van de regels in een beurshal. Deze kunnen van grote invloed zijn op de zichtbaarheid van uw stand. Mag u uw stand bijvoorbeeld tot drie, vier of vijf meter hoogte bouwen? Of is het toegestaan om een opvallende merk-uiting op hoogte op te hangen? Vragen waarop bekwame stand bouwers u antwoord kunnen geven. En wanneer u uw stand bouwer betrekt vanaf de inschrijving, zijn het vragen die u vooraf kunt tackelen om vervolgens zo goed mogelijk uw doelen te realiseren.

Hou elkaar scherp en kom tot het beste resultaat

U zult zich afvragen of u, wanneer u een stand bouwer vanaf het begin bij het proces betrekt, meer geld kwijt bent? Het antwoord is: misschien wel. Er zijn manieren om het anders aan te pakken. U zou een pitch kunnen uitschrijven, meerdere stand bouwers laten meedingen en het aantrekkelijkste aanbod uit kunnen kiezen. U zult dan zelf een plek moeten uitkiezen die het best past bij uw doelen. Uiteindelijk kost dit u misschien minder geld. Echter, de garantie dat uw plek goed bij uw doelen past, heeft u niet. Het is een afweging tussen: “wat kost het?” en “wat levert het op?”. Bij een meedenkende, betrokken stand bouwer heeft u het voordeel van hoge input van een ervaren partij. Een relatie vereist continue scherpte van beide kanten. Het is belangrijk dat ook herhaalklussen iedere keer behandeld worden als een unieke. Per slot van rekening, elke beurs is ieder jaar weer anders. Als dit gebeurt zal de input van een ervaren stand bouwer bijna altijd leiden tot een succesvolle stand, waarbij uw budget altijd in acht genomen wordt. De keus is uiteindelijk aan u, een vruchtvolle, langdurige relatie met een ervaren partner of een oppervlakkige relatie met meerdere bedrijven die matige input geven. Wij weten wat wij zouden kiezen, wat kiest u?

Door Patrick Steen & Tom te Buck © Buckdesign 2016